top of page

Syksy on täällä ja talvi on nurkan takana

Nyt on aika valmistautua tulevalle talvelle. Vesi ja pakkanen ei ole hyvä yhdistelmä. Tänä vuonna tilanne on erillainen mitä aikasemmin. Energian hinta nousee, suunitelmissa on ehkä jättää osan talosta kylmänä tai mökki täysin ilman lämmitystä. Silloin kaikki vesiputket pitää tyhjentää ja hanat jättää auki. Jos on vesimittaria se pitää poistaa tai sitten tila jossa mittari on pitää lämin. Viemari ja pumpi pitää myös laittaa talvikuntoon.

Ennen kun jätät mökkiä talveksi on hyvä tehdä perusteelinen siivous. Kun kaikki leivän muruset on imuroitu sohvista ym niin jos hiiret pääsee sisälle niin tuhot ovat pienemipiä. Voi toki hankia erillaisia kakrottimia jotta eivät tulisi edes sisälle.

Sade vesirännit on myös hyvä tyhjentää näin syksyllä. Hyvä ajankohta on kun suurin osa lehdistä on tullut puista. Nurmikkoa ei välttämätta tarvitse haravoida, jos sinulla on esim kasveja jotka kaluat suojata niin voit laittaa hiema lehtiä niiden päälle. Ja sitten vaikka kuusen oksia niin ei tule perua-, kauris tai jäniksentuhoja.

Mukavaa syksysä taille.


Comments


  • Facebook Social Icon
Senaste|Uusimmat 
Arkiv | Arkisto
bottom of page