Syksy on täällä ja joulukin on ovella


Ensimmäinen syysmyrksy ja korkeavesi oli juuri, Merivedenkorkeus oli yli meterin.Nyt voi olla tarpeen käydä mökilla ja tarkistaa että kaikki on kunnossa. Samalla on hyvää siivota paikat talvi kuntoon. Kesäkalusteet varastton, sadevesikourujen pudistus, vesiastioiden ja kesäveden pois vieminen ym

Suurin osa lehdistä on nyt tippunut, joten on hyvä aika puhdistaa sadevesikourut. Kun niissä ei ole lehtiä ym niin vesi kulkee niissä hyvin. Kesä vesi on nyt myös hyvä sulkea. meillä oli viikonloppuna - 4 astetta pakkasta. samalla myös tyhjentää sadevesi astiat. Jos mökissä on vesi myös talvella on hyvä tarkistaa että peruslämpö on tarpeeksi korkea. Vesiputket kulkevat seiniä pitki ja nurkissa. Siellä ei ole yhtälämintä kuin keskellä huoinetta, Jos vesi putket kulee kaapoeissa on hyvä jättee ovet auki jos ei niissä ole lisää lämpöä.

Tarkista myös että ventiilien suojaverkot ovat kunnossa niin että jyrsiär eivät pääsee sitä kautta sisälle. Sisällä on myös hyvä tehdä pieni siivous ennen talvea. Sohvat tuolit ym on hyvä imuroida ja kaikki ruoka pakata niin että jyrsiät eivät pääse niihin.

Niin ja sitten tulee joulu myös tänä vuonna. Sehän on kiva. Oleteko aikoneet viettää joulun mökillä? Ennen sitä olisi kiva että kaikki olisi siivottua ja tupa olisi lämmin. Ota yhteyttä niin voidaan keskustella asiasta.

Hyvää loppu vuotta teille.


  • Facebook Social Icon
Senaste|Uusimmat 
Arkiv | Arkisto