top of page

Minnelista för trädgården inför vinter

Kratta gångar, gräsmatten behöver i allmänhet inte krattas. Man kan köra över med gräsklippare och låta klippet ligga kavar över vinter. Det ger lite näring åt gräsmattan och skyddar den. på våren kan man sedan kratta.

Krattet från gångarna kan man täcka växter med som behöver lite extra skydd mot vinterkölden. Det som inte går åt till växter kan man spara i en hög i bortersta hörnet på tomten. Det kan bli ett bra vinter bo för igelkottar. och så småning om blir det bra mylla.

Täck buska och träd med grankvistar så slipper skador av hjort, rådjur och harar. På våren kan sedan kvistarna flisar och sättas i lövhögen. Man kon också använda fliset som täckmaterial i trädgården.

Putsa takrännorna, efter att de mesta av löven kommit ner från träden. Kolla samtidigt att dagvatten brunnarna är fria från löv och annat skräp så vattnet kan rinna i den obehindrat. Sopa terasserna rena från löv, då håll de torra och det förlänger livslängden på dem.

Perennerna behöver inte klippas ner nu på hösten. Där kan finnas frön o annat som fåglarna kan äta.

Tömm alla regnvattentunnor och andra vattenkärl som finns ute innan det blir kall. De kan annars spricka. Om möjligt ta in alla möbler etc eller täck in dem så sammlar de inte fukt i onödan. Plocka bort allting som stormar och högt vatten kan fara iväg med.

Plantera blomlökar, det är så trevligt på våren när de blommar.

Σχόλια


  • Facebook Social Icon
Senaste|Uusimmat 
Arkiv | Arkisto
bottom of page