top of page

Hösten är här och innan vi vet ordet av är det jul

Förra veckan den 22.10.2021 var det årets hårdaste höststorm med högtvatten. Det var en bit över en meter på plus. Det är en bra påminnelse om att nu börjar det vara tid att städa undan inför vintern. Alla utemöbler etc som inte mera behövs är bra att städa in under tak eller täcka in. Takrännor skall putsas för nu har nästa alla löv kommit ner. Täck alla ventilationhål med galler så att det inte ovälkomna gäster kommer in. Putsa trappor och andra skrymslen från löv och barr. De håller fukt och det är inte bra för konstruktioner.

Vatten tunnor och sommar vatten skall också tömmas och städas undan. På söndag morgon var det nästan - 4 grader. Tömm tunnor o vattenkärl ute, och i sådanna utrymmen som inte är varma. Kom ihåg att om ni har vattet på året runt skall grundvärmen vara tillräckligt hög. Vattenrören går oftas längs med väggar och knutar, där är mycket kallare än inne i rummet. Det kan också vara bra att ha upp skåp dörrar där vattenledningen går, om där inte finns tilläggs värme. Om det är möjligt kanske det är bäst att stänga av vattnet från huvudkranen och låta systemet rinna tomt, lämna någon kran öppen. Vatten skador är så väldigt tråkiga.

Städa ordentligt undan inomhus så det inte finns något som lockar gnagare. Damsugsoffor och stolar. Den torrskaffning som lämnas kvar skall packas in i glas eller plåtburkar. Stearin ljus är också bra att sätt i askar för det är också något som smakar.

Sedan börjar det så småningom lacla mot jul. Blir det en jul på stugan iår? Behöver du hjälp med förberedelserna? städning, uppvärmning kankse lite färdig lagad julmat? Allt det här kan jag hjälpa dej med. Ta kontakt så kan vi diskutera.


Comments


  • Facebook Social Icon
Senaste|Uusimmat 
Arkiv | Arkisto
bottom of page